Förändrade krav på IMD?

Publicerad fredag, 24 mars 2017 Skriven av Kalle Hultman

EU arbetar med nya regler kring Individuell Mätning och Debitering (IMD). Trots att det sedan länge är standard i exempelvis Tyskland och Danmark är det ännu kontroversiellt i Sverige. I veckan hölls en hearing i EU.

Kran

Vissa fastighetsbolag har haft problemed dåligt skött och dåligt installerad IMD och är därför motståndare till tekniken. Att införa krav kan också vara en tveksam lösning för detta. Tyvärr finns många dåliga leverantörer av denna teknik och försäljningsmetoderna är ibland tveksamma.

Debatten kring IMD har kommit att handla om huruvida krav skall införas, och om det är eknomiskt lönsamt. Istället borde man föra en debatt om miljökonsekvenserna samt VAR och NÄR IMD bör införas. Krav innebär bara att fastigheter som inte behöver detta få en extra kostnad som de själva inte vill ha. Om konstruktiva diskussioner kring möjligheter och utmaningar istället förs, så deltar vi gärna i detta.

SABO (allmännyttan) har en generellt negativ inställning till IMD eftersom det kanske kommer införas krav. Men om det istället blir rekommendationer och tydliga beräkningsmodeller för lönsamhet, social konsekvens och miljökonsekvens kommer branschen tillföra mycket till energibesparing i Sverige.

Läs mer om IMD här.

Läs mer om denna nyhet på SABO.se.

 

Företagsfakta

Armévägen 61-63, 187 64 TÄBY, Sweden
Tel 08-501 676 76

info[at]ambiductor.se

Följ oss på FacebookFölj oss på LinkedInMedlem i FöretagarnaMedlem i Slussen

Köp våra produkter hos välsorterade grossister

Dahl Onninen

Kontakta oss gärna för tips på en lokal installatör.