Skip to main content

Förfrågningar:
info@ambiductor.se

Support:
support@ambiductor.se

Telefon:
+468-501 676 76

 

Energimätare, vattenmätare, oljemätare, Internet-of-Things och smart metering

Samarbetspartners

Ramavtal

HBV

Se deras hemsida för mer information

HBV är inköpsfunktion åt Sveriges allmännyttiga bostadsbolag. De genomför samordnade upphandlingar för produkter och tjänster kopplade till byggnation, renovering och förvaltning av fastigheter. Med drygt 180 ramavtal hjälper de dagligen sina medlemsbolag att förvalta och utveckla boendet för deras hyresgäster.

Ambiductor har ramavtal gällande IMD-produkter där vi är rankade nr.1 inom produkter med LoRa och NB-IoT.

Sinfra

Se deras hemsida för mer information

Sinfra står för Svensk Inköpscentral för Infrastruktur och är en ekonomisk förening som ägs av fjärrvärmebolag och VA-bolag. Huvudsyftet är att sköta hållbara upphandlingar av produkter, tjänster och system för försörjningssektorn. Sinfras upphandlingar förenklar för den enskilde medlemmen. Medlemmen behöver inte göra egna upphandlingar utan kan snabbt och enkelt avropa på befintliga ramavtal. Ambiductor har avtal med Sinfra sedan 2016.

Vi har följande ramavtal:

  • vattenmätare för VA
  • energimätare för fjärrvärme
  • flödesmätare för värmeproduktion och distributionsnät
  • övervakning av VA-nät med diverse applikationer för läcksökning m.m.

Tillverkare

Aquametro Oil Marine

Huvudleverantör av oljemätare

Aquametro är ett gammalt välrenommerat bolag som sedan 2017 driver försäljning av oljemätare i ett separat systerbolag. Aquametro Oil & Marine finns representerade runt om i hela världen och levererar oljemätare till fartyg och andra motorer och brännare.

Axioma

Huvudleverantör av energimätarevattenmätare med ultraljudsteknik samt utrustning för M-bus och wireless M-bus

Axioma är ett helägt dottebolag till Icor-koncernen, som är en av Baltikums största tillverkare och installatör av energiprodukter. De bidrar till att utveckla bioenergimarknaden i Europa, där Baltikum ligger i framkant. Axioma är ett mycket stort och stabilt bolag som t.o.m. har mött de mycket hårdare kraven som finns i Östeuropa. Tillförliglighet, snabba leveranstider och bra priser kännetecknar deras produkter.

Se mer om deras tillverkning via denna länk.

Comac Cal

Huvudleverantör av induktiva vattenmätare

En familjeägd tjeckisk tillverkare av vatten- och energimätare. De fokuserar främst på induktiva mätare. De har ett eget utvecklingscenter och testbänkar för en mängd storlekar. De har levererat mätare i över 30 år och vi har glädjen att vara deras exklusiva partner i Sverige.

Mätarna passar bl.a. industri, värmepumpar, livsmedel, kraftindustrin och gruvdrift.

Gioanola

Huvudleverantör av mekaniska vattenmätare

Denna italienska tillverkare av mässingsprodukter är branschledande i Europa på mekaniska vattenmätare. Deras produkter kännetecknas av ett mycket förmånligt pris. Fabriken tillverkar även en rad olika tillbehör såsom kopplingar och nipplar.

Integra Metering

Se integreringsverk, oljemätare, vattenmätare och M-bus och wireless M-bus för mer information.

Våra energi- och vattenmätare för tuffa applikationer tillverkas i Schweiz av välrenommerade Integra Metering. De hette tidigare Aquametro AG men bytte namn efter ett samgående med franska Yzatec. De är välkända för sin precision och kvalité.

T-Measurement

Se ultraljudsmätare för mer information.

En världsledande leverantör inom ultraljudsteknik och mätteknik. Noggrannheten, finishen och leveranssnabbheten gör deras utanpåliggande flödesmätare och energimätare till ett vinnande koncept.

Watteco

Huvudleverantör av LoRa-produkter

En världsledande leverantör inom uppkopplade sensorer inom en blandning av Internet-of-Things. En speciell egenskap är den adaptiva förmågan hos deras sensorer som gör att de kan ändra beteende baserat på förändringar. Med ett brett utbud och hög kvalitet är de den bästa IoT-tillverkaren vi stött på.

Återförsäljare

Ahlsell Sverige AB

Se Ahlsells hemsida för mer information

Ahlsell är en ledande teknisk distributör i Norden inom installationsprodukter, verktyg och maskiner. Handla online i Ahlsells webbutik. De säljer våra mätare inom både vatten och energi.

Dahl Sverige AB

Se Dahls eshop för mer detaljer

Våra mätare går att köpa hos Dahl som är Sveriges största VVS-grossist. Många av våra produkter finns även i deras webshop och ligger lagerlagda på deras centrallager norr om Stockholm. Dahl har specialister inom mätteknik och datainsamling. Som både hårdvaru- och tjänsteleverantör så är de en mycket stabil partner och bidrar till utveckling både hos oss och inom branschen som helhet.

Dahl finns även i andra länder i närhet till Sverige.

Samarbetspartners

Netmore group AB

Se deras hemsida för mer information

Netmore är nätverksoperatör för LoRaWAN och erbjuder städer ett öppet nätverk tillgängligt för alla. Nätet, optimerat för Internet of Things, skapar oändliga möjligheter och innebär helt nya uppkopplingsmöjligheter för staden, företagen och individen.

Övervakning och kontroll med IoT-teknologin innebär framförallt ökad effektivitet genom att reducera el- och värmeanvändning, optimera avfallshantering, skapa säkrare trafikflöden och hålla koll på kapitalintensiva inventarier. Med hjälp av uppkopplade sensorer kan vi mäta och styra vilka funktioner vi vill ha.

Servanet AB

Se deras hemsida för mer information

ServaNet är Sveriges till ytan största kommunala stadsnät.

De har byggt LoRaWAN-täckning i Medelpad och Jämtland med Sundsvall som bas.

Stadshubbsalliansen

Se deras hemsida för mer information

Vi är de lokala stadsnäten. Tillsammans bygger vi en svensk infrastrukturstandard för IoT med LoRaWAN™. Vi tillhandahåller en lokal, digital samhällsinfrastruktur. Det har vi alltid gjort.

Under 2017 tog Öresundskraft initiativet till StadshubbsAlliansen som samlar stadsnäten i en ny gemensam digital infrastruktur för det smarta samhället. Allt fler stadsnät, kommuner och regioner går med. I dag finns medlemmarna från Skåne i söder till Norrbotten i norr. StadshubbsAlliansen börjar därmed bli en gemensam rikstäckande infrastruktur för IoT/Sakernas Internet.

Telefon:
Epost:
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Förfrågningar: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Support: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Tel +468-501 676 76

Propellervägen 8 B, 183 62 TÄBY, Sweden

Vi stöttar

Köp våra produkter hos välsorterade grossister

© Copyright 2010 - 2024 - Ambiductor AB - All Rights Reserved - Plattform av Joomlaproffs.se