Internet-of-Things

Vad är LoRa?

Trådlösa nätverk med låg energiförbrukning öppnar upp helt nya möjligheter för Internet-of-Things (IoT). Vedertagen teknik som Bluetooth, ZigBee, Wi-Fi och mobiluppkoppling saknar en acceptabel kombination av mångsidighet och batterilivslängd. För att hantera detta erbjuds nya smalbandsradio-lösningar, varav en är LoRaWAN.

LoRa har redan testats för räckvidder motsvarande sträckan mellan Stockholm - Luleå*, men kan normalt anses uppnå en 15 km lång räckvidd i landsbygd och 10 km i tätbebyggelse. Detta görs med en strömförbrukning som är tillräckligt låg för att möjliggöra över 10-års batterilivslängd. Dessutom finns gott om utvecklingsmiljöer för att skapa nya applikationer och möjlighet att snabbt skapa en komplett LoRaWAN-lösning med minimal ansträngning.

Vad är LoRa?

Läs mer: Vad är LoRa?

Fördjupning i LoRa

Högfrekventa anslutningar ger höga datahastigheter men har begränsad räckvidd vid acceptabla effektnivåer (exempelvis WiFi). För saker med begränsad energitillgång som behöver lång räckvidd är lågfrekvensdrift att föredra. Ju lägre frekvensen är, desto mindre kraft krävs för att upprätthålla en viss länkbudget.

Lägre frekvensöverföringar innebär lägre datahastigheter, men IoT-applikationer kräver inte stor bandbredd. Dessutom ger lägre datahastigheter en annan fördel i form av reducerade fel, vilket minskar mottagarens känslighetskrav. Nackdelen med långsam kommunikation är att det ökar sändningstiden, vilket ökar risken för störningar från ljud och andra signaler. Dessutom innebär längre sändningstid ökad energiförbrukning vid både sändarens och mottagarens ändar.

Fördjupning i LoRa

Läs mer: Fördjupning i LoRa

Hur börjar man?

LoRa är enkelt att integrera. Vi har satt ihop olika paketlösningar för att komma igång. Det innebär att vid en första beställning av mätare från Ambiductor ingår all hårdvara och mjukvara kostnadsfritt. Ni får alltså ett komplett insamlingssystem på köpet, ett system som är helt öppet och fritt att göra som ni vill med i framtiden.

Hur börjar man?

Läs mer: Hur börjar man?

Ambisolution

Ambisolution är namnet på Sveriges bästa LoRa-server. Servern, som drivs av Ambiductor, hanterar allt som handlar om LoRa-kommunikation. Ta kontroll över dina mätare och givare med LoRa

Ambisolution

Läs mer: Ambisolution

Våra mätare med LoRa

Våra mätare med LoRa

Som första mätarleverantör i Sverige kan vi erbjuda våra mätare med LoRa. Detta är nästa generationens mätare idag.

Mycket nytt kommer hela tiden. Läs mer om vad som redan är klart nedan.

Smarta vattenmätare med LoRa

Vi är först på svenska marknaden med vattenmätare med Internet-of-Things integrerat genom LoRa. Våra mätare passar både varmvatten och kallvatten. De kan även användas för andra syften.

Qalcosonic W1Topas SonicFLOW 4 IP68

 

Läs mer: Smarta vattenmätare med LoRa

Energimätare med LoRa

Det finns ett integreringsverk och en kompakt energimätare på svenska marknaden med Internet-of-Things integrerat genom LoRa. De fyller funktioner från den enklaste villamätningen till mycket avancerade industriella applikationer.

Qalcosonic E3Qalcosonic E4CALEC ST III

 

Läs mer: Energimätare med LoRa

Smarta fastigheter med Servanet

Smarta fastigheter med Servanet och Ambiductor

M....

Framtidens mätsystem

Läs mer: Smarta fastigheter med Servanet

Vad är NB-IoT?

Trådlösa nätverk med låg energiförbrukning öppnar upp helt nya möjligheter för Internet-of-Things (IoT). Vedertagen teknik som Bluetooth, ZigBee, Wi-Fi och mobiluppkoppling saknar en acceptabel kombination av mångsidighet och batterilivslängd. För att hantera detta erbjuds nya smalbandsradio-lösningar, varav en är NB-IoT.

NB-IoT använder befintligt mobilnät för kommunikation. Mer information kommer inom kort.

Vad är NB-IoT?

Läs mer: Vad är NB-IoT?

Framtidens mätinsamling

LoRa från Ambiductor är framtiden inom mätinsamling!

Mätare och mjukvara är viktiga komponenter inom försörjningssektorn. Noggrannhet och tillförlitlighet säkerställer inkomster och minimerar problem. Vi har lagt mycket fokus på enkel installation och felsökning samtidigt som vi håller högsta nivå på noggrannhet och tillförlitlighet. Genom en mycket hög kompetensnivå, låga priser och ett rejält fokus på utveckling är vi mycket konkurrenskraftiga.

Framtidens mätinsamling

Läs mer: Framtidens mätinsamling

Underkategorier

Företagsfakta

Medlemskap

Svenskt VattenMedlem i FöretagarnaMedlem i Slussen

Köp våra produkter hos välsorterade grossister

Dahl Ahlsell

Följ oss på LinkedIn

Förfrågningar: info@ambiductor.se
Support: support@ambiductor.se

Stand with Ukraine 
Följ oss på Facebook

Tel +468-501 676 76
Propellervägen 8 B, 183 62 TÄBY, Sweden