LoRaWAN[col=160]

Ambisolution

Ambisolution är namnet på Sveriges bästa LoRa-server. Servern, som drivs av Ambiductor, hanterar allt som handlar om LoRa-kommunikation. Ta kontroll över dina mätare och givare med LoRa

Ambisolution

Läs mer: Ambisolution

Vad är LoRa?

Trådlösa nätverk med låg energiförbrukning öppnar upp helt nya möjligheter för Internet-of-Things (IoT). Vedertagen teknik som Bluetooth, ZigBee, Wi-Fi och mobiluppkoppling saknar en acceptabel kombination av mångsidighet och batterilivslängd. För att hantera detta erbjuds nya smalbandsradio-lösningar, varav en är LoRaWAN.

LoRa har redan testats för räckvidder motsvarande sträckan mellan Stockholm - Luleå*, men kan normalt anses uppnå en 15 km lång räckvidd i landsbygd och 10 km i tätbebyggelse. Detta görs med en strömförbrukning som är tillräckligt låg för att möjliggöra över 10-års batterilivslängd. Dessutom finns gott om utvecklingsmiljöer för att skapa nya applikationer och möjlighet att snabbt skapa en komplett LoRaWAN-lösning med minimal ansträngning.

Vad är LoRa?

Läs mer: Vad är LoRa?

Hur börjar man?

LoRa är enkelt att integrera. Vi har satt ihop olika paketlösningar för att komma igång. Det innebär att vid en första beställning av mätare från Ambiductor ingår all hårdvara och mjukvara kostnadsfritt. Ni får alltså ett komplett insamlingssystem på köpet, ett system som är helt öppet och fritt att göra som ni vill med i framtiden.

Hur börjar man?

Läs mer: Hur börjar man?

Fördjupning i LoRa

Högfrekventa anslutningar ger höga datahastigheter men har begränsad räckvidd vid acceptabla effektnivåer (exempelvis WiFi). För saker med begränsad energitillgång som behöver lång räckvidd är lågfrekvensdrift att föredra. Ju lägre frekvensen är, desto mindre kraft krävs för att upprätthålla en viss länkbudget.

Lägre frekvensöverföringar innebär lägre datahastigheter, men IoT-applikationer kräver inte stor bandbredd. Dessutom ger lägre datahastigheter en annan fördel i form av reducerade fel, vilket minskar mottagarens känslighetskrav. Nackdelen med långsam kommunikation är att det ökar sändningstiden, vilket ökar risken för störningar från ljud och andra signaler. Dessutom innebär längre sändningstid ökad energiförbrukning vid både sändarens och mottagarens ändar.

Fördjupning i LoRa

Läs mer: Fördjupning i LoRa

Företagsfakta

Medlemskap

Svenskt VattenMedlem i FöretagarnaMedlem i Slussen

Köp våra produkter hos välsorterade grossister

Dahl Ahlsell

Följ oss på LinkedIn

Förfrågningar: info@ambiductor.se
Support: support@ambiductor.se

Stand with Ukraine 
Följ oss på Facebook

Tel +468-501 676 76
Propellervägen 8 B, 183 62 TÄBY, Sweden