Skip to main content

Förfrågningar:
info@ambiductor.se

Support:
support@ambiductor.se

Telefon:
+468-501 676 76

 

Energimätare, vattenmätare, oljemätare, Internet-of-Things och smart metering

14 september 2017

LoRa klass B testad

I Osaka, Japan har man genomfört världens första installation med LoRa klass B på gasmätare. Klass B innebär att man kan välja fritt hur stor del av tiden som mätarna ska lyssna istället för de två perioder som är standard i klass A. Mer om klasser kan läsas i Fördjupning i LoRa.

Osaka

LoRa är världens största IoT-plattform med över 500 medlemmar i LoRa Alliace. Tekniken har varit etablerad ett bra tag i version 1 och sedan 2017 även i version 2 (med bl.a. geolokalisering). Ambiductor är först i Skandinavien att implementera detta i energimätare och vattenmätare i vår strävan att alltid ligga i teknikens framkant.

Klass B och klass C ger helt nya möjligheter till styrning av värme, vatten och ventilation på distans utan inblandning av mobilnätet.säger Karl-Johan Hultman, Ambiductors VD

Fördelarna med de tre olika klasserna är att de kan komplettera varann i undercentraler. Klass B och klass C ger helt nya möjligheter till styrning av värme, vatten och ventilation på distans utan inblandning av mobilnätet. Det innebär att klass A är den perfekta lösningen för batteridrivna mätare eftersom den spar mest energi, och att klass B och C kan användas för att styra ventiler och pumpar. Klass B lämnar även möjligheten att med späningsmatade enheter införa helt nya applikationer i framtiden utan att behöva byta eller programmera om mätare på plats.

Denna utveckling är efterlängtad och när projektet analyserats kan den överföras till andra IoT-lösningar och smarta städer.


Telefon:
Epost:
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Förfrågningar: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Support: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Tel +468-501 676 76

Propellervägen 8 B, 183 62 TÄBY, Sweden

Vi stöttar

Köp våra produkter hos välsorterade grossister

© Copyright 2010 - 2024 - Ambiductor AB - All Rights Reserved - Plattform av Joomlaproffs.se