Skip to main content

Förfrågningar:
info@ambiductor.se

Support:
support@ambiductor.se

Telefon:
+468-501 676 76

 

Energimätare, vattenmätare, oljemätare, Internet-of-Things och smart metering

04 januari 2018

Positionering av LoRa-enheter

Precis och effektiv lokalisering av mobila "saker" ger ett viktigt dataelement i en integrerad IoT-strategi. Med sin kraft, bandbredd och kostnadsbegränsningar presenterar LPWAN unika platsutmaningar.

LoRa har en inbyggd lokaliseringsteknik som heter Differential Arrival (annars kallad Time Difference of Arrival eller TDOA) som lokaliserar enheter som använder den sammanknutna infrastrukturen, i detta fall LoRa gateways. Eftersom gateways kan samla in och överföra tidsinformation, kan enheterna lokaliseras genom att jämföra när signaler kommer till flera gateways.

För LoRa-nätverk är TDOA den billigaste metoden eftersom den utnyttjar nätverks och enheters inbyggda kapacitet. Om det emellertid behövs bättre noggrannhet kan man istället utrusta "sakerna" med GPS med påverkan på kostnad och batterilivslängd. För att TDOA ska fungera måste man säkerställa att gatewayen har denna funktionalitet.

Denna trianguleringen är mycket bra även för nätverk som inte använder mobila "saker" eftersom man kan identifiera störningar i LoRa-nätverket. Om någon sänder en alltför kraftig signal via 868MHz så kan man hitta den och därigenom få den avlägsnad. Triangulering ger alltså bäggre kontroll över kommunikationen och är att föredra.

Triangulering

 

 

 

Kontakta oss på 08-501 676 76 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. för mer information.


Telefon:
Epost:
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Förfrågningar: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Support: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Tel +468-501 676 76

Propellervägen 8 B, 183 62 TÄBY, Sweden

Vi stöttar

Köp våra produkter hos välsorterade grossister

© Copyright 2010 - 2024 - Ambiductor AB - All Rights Reserved - Plattform av Joomlaproffs.se