Skip to main content

Förfrågningar:
info@ambiductor.se

Support:
support@ambiductor.se

Telefon:
+468-501 676 76

 

Energimätare, vattenmätare, oljemätare, Internet-of-Things och smart metering

23 juli 2020

Expansion inom IoT med ny ansvarig

Expansion inom IoT

Ambiductor expanderar kraftigt inom Internet-of-Things och har nu glädjen att välkomna en ny IoT-ansvarig, Rose, som kommer ansvara för både utveckling och försäljning inom allt som rör uppkopplade smarta produkter.

Internet-of-Things

Vi har under de senaste 4 åren varit drivande med att införa smartare fastigheter, smartare mätning och smartare samhälle via Internet-of-Things. Vår inledning var det svåraste vi någonsin gjort - vi var först i hela Europa, kanske världen med IoT via LoRa i fjärrvärmemätare. Sedan dess har vi lärt upp våra konkurrenter och partners hur detta ska gå till.

Efter det har utvecklingen gått mycket fort med nya partners, produkter och tjänster. Trots att vi fokuserat främst på utveckling har vår expansion varit större än vi trott och vi har haft konstant växtvärk. Därför har vi sedan nyår lyckats rekrytera Rosemary Uppgård att ta helhetsansvar för hela vår IoT-verksamhet.

Vem är Rose?

Rose kommer från verksamhet med försäljning av små motorer som hon gjort stora framgångar med i Sverige. Sedan har hon jobbat med verksamhet syftande till att få anställda att må bättre genom kropps- och själavård. Vi är nu mycket stolta att få välkomna henne till en värld av små smarta produkter som skapar helt nya möjligheter i samhället.

Målen är nu att vi ska fortsätta utveckla produkter och tjänster i samma höga tempo som förut, men samtidigt ta hand om alla de kunder som vågat ta steget in i IoT-världen. Ofta överträffar verkligheten kundens förväntningar och behovet att skala upp har kraftigt ökat och nu går vi från en mängd Proof-of-Concept till massiv utrullning. Rose har ansvar för hela denna uppskalning av IoT-projekt.

Export

Förutom stora behov i Sverige, är intresset stort från andra länder att komma igång med liknande verksamhet. I år inleder vi samarbeten med kunder och partners runt om i Europa, Asien och Afrika som vill prova på och göra den resa vi gjort. Intresset är mycket stort och andra länder har många bra idéer men förundras även över våra idéer i Sverige. Vi har ju en mycket lång erfarenhet av systemutveckling och machine-to-machine-kommunikation.

Vad kommer hända i framtiden?

När utvecklingen går så fort och när det finns så många krafter som drar åt olika håll så är det svårt att sia om framtiden. Samarbeten är ett måste för både leverantörer och användare för att maximera nyttan av IoT. De företag som anammar ett arbetssätt där de delar med sig och samarbetar kommer få mycket stora synergier. Man kommer aldrig kunna vara bäst på allt.

Vi tror inte att vi ännu inte sett alla applikationer för IoT. Vilka applikationer som blir störst kommer inte vara relaterat till vilka som känns logiska. Det kommer bero på känslor och eldsjälar. Utbredning och användning av IoT kommer även se otroligt olika ut runt om i Sverige. Kommuner som agerar enskilt kommer halka efter medan de som har ekonomiska skäl eller bemanningsproblem kommer utvecklas snabbare och nå större framgångar.

Just nu är LoRa den klart största tekniken i Sverige och vi ser inte att det kommer ändra sig snabbt, men även NB-IoT kommer få plats där de har de största styrkorna. Det kommer även finnas proprietära system under en förvånande lång tid framöver. Detta då felsatsningar innebär prestigeförluster. Det kan vi redan nu se hos vissa kommuner som satsat stora belopp i äldre teknologi som nu försvarar sitt val genom att motverka utvecklingen av nytt. Bättre vore att stå för valet man en gång gjort och räkna på vad som vore bäst väg framåt om man skulle fatta ett nytt beslut. Håll ett öppet sinne.

Några faror vi ser just nu är risk för bristande konkurrens. Inlåsning i teknik eller användare som fastnar av bekvämlighet är ekonomiskt negativt för samhället. Att anamma IoT fullt ut är att testa olika vägar och att välja rätt med hjärnan.

Våga lita på leverantörer, men säkerställ möjligheten att bryta om det skulle gå fel. Och våga testa i mindre skala, våga göra fel. Det är våra största tips.

Trevlig sommar!


Telefon:
Epost:
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Förfrågningar: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Support: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Tel +468-501 676 76

Propellervägen 8 B, 183 62 TÄBY, Sweden

Vi stöttar

Köp våra produkter hos välsorterade grossister

© Copyright 2010 - 2024 - Ambiductor AB - All Rights Reserved - Plattform av Joomlaproffs.se