Skip to main content

Förfrågningar:
info@ambiductor.se

Support:
support@ambiductor.se

Telefon:
+468-501 676 76

 

Energimätare, vattenmätare, oljemätare, Internet-of-Things och smart metering

Ändra Modbus-adress på E3 och E4

Gäller: Qalcosonic E3 och Qalcosonic E4

Mätarna går att få med Modbus-kommunikation.

De flesta parametrar går att ändra enligt nedan.

Fabriksinställning

Primär Modbus-adress när normalt 1.
Kommunikationshastighet är 9600 baud.
Dataformat 8E1 (8 databitar, jämn paritet, 1 stoppbit).

Förberedelser

För att programmera mätaren krävs:

  • Anslutning av mätaren till Windows-dator via Modbus.
  • Mjukvaran som behövs kan laddas ned genom att klicka här.

Programmera om mätaren

Anslut Modbus-kabeln till datorn.

Starta programmet.

  • Öppna filen "AxisModbus_Heat1.scn".
  • Kontrollera inställningarna så port m.m. stämmer.
  • Välj Modbus-adress till mätare och läsa av mätaren för att testa kontakten.
  • Välj det värde ni vill ändra (t.ex. slav-ID) och klicka på Change selected value.
  • Ändra värdet och klicka på Send command.
  • Töm data och kontrollera om det går att ansluta till den nya adressen.

Exempel

Ändra "Modbus Slave ID" adress 41001.

Modbus-parametrar

Fabriksinställning

Primär Modbus-adress när normalt 1.
Kommunikationshastighet är 9600 baud.
Dataformat 8E1 (8 databitar, jämn paritet, 1 stoppbit).

Vi förberhåller oss rätten till ändringar utan föregående besked

Telefon:
Epost:
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Förfrågningar: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Support: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Tel +468-501 676 76

Propellervägen 8 B, 183 62 TÄBY, Sweden

Vi stöttar

Köp våra produkter hos välsorterade grossister

© Copyright 2010 - 2024 - Ambiductor AB - All Rights Reserved - Plattform av Joomlaproffs.se