+468-501 676 76

Energimätare, vattenmätare, oljemätare, Internet-of-Things och smart metering

Installation av TDS-100H

Gäller: TDS-100H

Inställningar av parametrar

Vid installation behöver följande parametrar vara kända och ställas in i korresponderande meny i mätaren:

1. Ange utvändig diameter på rör i meny M11.
  2. Ange rörväggens tjocklek i meny M12 (eller innerdiameter i meny M13).
  3. Ange rörmaterial i meny M14 (eller ljudhastighet i M15).
  4. Ange rörfoder i meny M16 och M18 (eller ljudhastighet i M17).
  5. Ange vätsketyp i meny M20 (eller ljudhastighet i M21 och M22).
  6. Ange givartyp i meny M23 (alt. 11 för givartyp S2, alt. 10 för givartyp M2 & alt. 12 för givartyp L2).
  7. Installationsmetod i M24. Vid små rörstorlekar kan N-metoden eller W-metoden vara att rekommendera.
  8. Ange enheter, meny M31, meny M32, meny M33 och utgångar, meny M78 och/eller meny M79.

För en längre beskrivning av menyerna se, TDS-100F Driftinstruktioner, sida 5 till 8.

För att spara all inställningarna i TDS-100F gå till meny M26 och välj det första alternativet.

Placering av givare

1. Vid installation måste röret göras rent så rörets material syns, utan smuts.
  2. Använd spännband (rostfritt stål) för att fixera centrum på givarna mot röret.
  3. Använd erforderlig mängd kontaktpasta runt ytan, för att förhindra luft, sand, rost m.m. att tränga in under givaren
  4. Givarna ska placeras vid en lågpunkt (där röret är vattenfyllt).
  5. Det krävs en raksträcka före och efter givarna. Denna ska vara 10 x DN före och 5 x DN efter utifrån rörets tjocklek.
  6. I meny M25 kan man se en estimering om avståndet som ska vara mellan givarna.
  7. För att få det exakta avståndet som behövs för mätning ska givarnas placering justeras tills värdet i meny M90 är över 50 och värdet i meny M91 ligger mellan 97 – 103. Dokumentera dessa två värden.