+468-501 676 76

Energimätare, vattenmätare, oljemätare, Internet-of-Things och smart metering

Läs loggboken på CALEC Energy Master

Gäller: CALEC Energy Master

Allt som händer i mätaren sparas i loggboken. För att analysera resultat och händelser går det att exportera detta i CSV-format eller att läsa av det direkt på displayen. Nedan följer en beskrivning hur man exporterar detta.

Förberedelser

För att programmera mätaren krävs:

• Torx T15 eller flat skruvmejsel för att öppna locket (endast om man behöver ansluta via M-bus)
  • Anslutning av mätaren till Windows-dator via optiska ögat (t.ex. OG1) eller M-bus (t.ex. M-bus Mini-Master).
  • Mjukvara AMBUS Win II som finns på vår hemsida via denna länk.

OBS! Vissa beteckningar kan skilja i olika versioner av mjukvara och mätare.

Anslut och hitta loggboken

1. Anslut mätaren till datorn och välj rätt port under Settings/Connection i mjukvaran
  2. Välj "Point to point" för direkt anslutning, eller "By primary address" eller "By primary address" för anslutning där fler mätare är anslutna
  3. Klicka på "Scan" för att hitta mätaren.
  4. Klicka på rätt mätare, som nu ska dyka upp i listan under "Scan"-knappen
  5. Klicka på "Diagnosis"
  6. Klicka på "Logbook"

Exportera informationen

1. Klicka på "Export data"-knappen
  2. Klicka på "Output"
  3. Klicka på "New" och vänta på att programmet läser från mätaren
  4. Välj "Diagnosis" och klicka på "Next"
  5. Välj textformat och filnamn och klicka på "Next"
  6. Välj dataseparator och klicka på "Finish"
  7. Vänta på exporten som kan ta några minuter