+468-501 676 76

Energimätare, vattenmätare, oljemätare, Internet-of-Things och smart metering

Programmera dämpning på CALEC Energy Master

Gäller: CALEC Energy Master

Vissa vattenmätare kan ge en väldigt ojämn pulssignal vilket ger upphov till fladdriga flödes och effektvärden. På samtliga våra integreringsverk så går signalen att mjuka upp med filter. Här nedan beskriver vi hur detta utförs på CALEC Energy Master

Anslutning

Anslut CALEC Energy Master till PC via en USB-till-M-bus-adapter.

• Installera programmer AmbusWinII från vår hemsida.
  • Klicka på ”Settings” -menyn och välj ”Connection”.
  • Välj rätt ”COM-port” för din enhet.
  • Klicka på ”Scan”.
  • Välj sedan enheten från listan.

Calec EM anslutning röd

Programmeringsläge

För att kunna ändra dämpningsvärdet måste man aktivera programmeringsläge.

• Gå till ”Base settings” och sedan ”System”.
  • Klicka på ”EDIT”-knappen för ”P-Code” och skriv in programmeringskoden. För att få tillgång till denna kod - kontakta Ambiductor.

calec em p code röd

Ändring av dämpningsvärde

• Välj ”Inputs”.
  • Klicka sedan på ”EDIT”-knappen för ”Atten” och skriv in önskat värde.
    Värdet går från 1-20 som motsvarar 0-100% dämpning.

calec em dämpningsfaktor röd