Skip to main content

Förfrågningar:
info@ambiductor.se

Support:
support@ambiductor.se

Telefon:
+468-501 676 76

 

Energimätare, vattenmätare, oljemätare, Internet-of-Things och smart metering

23 juni 2019

Ny bad-temp-boj med Internet-of-Things

Badtempboj

Vi lanserar nu en egenutvecklad badtempboj som mäter temperaturen längs badplatser och hamnar. Bojen skickar data via Internet-of-Things till en hemsida. Vår boj har några styrkor som gör den till det självklara valet för svenska och utländska stränder.

Håll koll på badtemperaturen som kan variera kraftigt efter väder och vind.

Varför bad-temp-boj?

Efter att vi fått många synpunkter på de bojar som tidigare använts i olika kommuner så har vi lyssnat och försökt göra något bättre. Därför har vi prioriterat driftsättning, stöld- och sabotageskydd, service samt dess beteende i vattnet.

Bojen, som inte namngivits än, utnyttjar det senaste inom IoT via LoRa och kan programmeras om på distans. Aktivering och deaktivering görs enkelt av sensorns ägare.

Driftsättning

Bojen fästs i ankarlina och bojsten via den förmonterade schackeln. Sensorn kan aktiveras i vattnet, eller i förväg. Montage och aktivering sker på ett par minuter. Lika enkelt är det att ta upp bojen på hösten.

Stöld- och sabotageskydd

Efter att ha utvärderat olika stöldskydd har vi kommit fram till att bästa metoden är att göra bojen mindre stöldbegärlig. Den har därför tillverkats av enkla material och med ett ordinärt utseende. Bojen har dock utrustats med en etikett som visar en koppling till mätning och en QR-kod som länkar dem till information om var en borttappad boj kan anmälas. Bojen har även det senaste inom LoRa-teknik och en noggrann, vattentät temperaturgivare.

Sensor, antenn och LoRa-enheten är innesluten i bojen för att kräva verktyg för att kunna saboteras.

Som option kan bojen utrustas med en GPS-sändare för spårning.

Service

Bojen är öppningsbar med hjälp av verktyg och kan aktiveras/deaktiveras samt programmeras om i efterhand. Själva temperatursensorn kan bytas och uppgraderas. Reservdelar finns redan tillgängliga om något skulle skadas under hanteringen.

Livslängd

Hela bojen klarar att vara dränkt under vatten (IP68) och har upp till 22 års batteridrift beroende på nätet och sändningsintervall.

Vältestad integrerad IoT

Bojen använder vår standardiserade SL-codec. All kommunikation går även att få via vår applikationsserver Ambisolution. Det innebär att telegrammen kan redan tolkas av tjänster från bl.a. Allbinary, Atea, DNX, Iioote, Infra control, Metrima, Momentum, Sensative, Webport m.fl.

Sensorns räckvidd är sedan tidigare välkänd och rekommenderas av de flesta nätverksservrar.

Länk till produktsida för bojen


Telefon:
Epost:
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Förfrågningar: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Support: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Tel +468-501 676 76

Propellervägen 8 B, 183 62 TÄBY, Sweden

Vi stöttar

Köp våra produkter hos välsorterade grossister

© Copyright 2010 - 2024 - Ambiductor AB - All Rights Reserved - Plattform av Joomlaproffs.se